Lansete feeder – sfaturi pentru alegerea cea mai buna

Datorita gradului mare de precizie oferit , pescuitul la feeder a luat amploare in ultimul timp. In lumea pescarilor este cunoscut faptul ca finetea aduce cele mai mari satisfactii in cazul unei partide de pescuit, dar o iesire la balta pentru un pescuit la feeder este legata si de alegerea celor mai bune scule.

Astfel ne sunt necesare o lanseta speciala pentru aceasta tehnica de pescuit, insotita de o mulineta puternica si rapida cu un sistem de franare performant.

Alegerea este mult mai grea in cazul pescarilor incepatori. Prima mea lanseta pentru feeder spre exemplu a fost din clasa heavy, deoarece ma gandeam ca voi prinde pesti uriasi, ce vor necesita o varga puternica, insa am neglijat cel mai important aspect: finetea. Binenteles ca aceasta iesire a fost rapid incadrata in lista esecurilor, asa ca am decis sa ma documentez mai bine atunci cand imi voi alege noua lanseta.

Lansetele medium, cea mai buna alegere

Pentru a doua lanseta m-am gandit in primul rand mult mai bine in ce conditii o voi folosi si ce peste vreau sa prind cu ea.

lanseta feederPana la urma mi-am cumparat doua lansete feeder, pentru a nu mai intampina problemele din trecut: o lanseta din clasa medie pentru a pescui caras, platica sau peste din clasa medie si o lanseta grea pentru a pescui crap.

Probabil datorita faptului ca sunt incepator, atunci cand pescuies crap folosesc de regula doua lansete, pentru a stapani mai bine pestele. Mi-am echipat lansetele cu mulinete Shimano, pe care le consider cele mai bune de pe piata, iar ca accesorii am umplut masina de juvelnice, mincioace, etc.

Desi lansetele dintr-o singura bucata sunt mai rezistente, am optat pentru varianta din trei segmente, deoarece aceasta este mai usor de transportat. Si nu m-am gandit numai la transportul cu masina, cat si la faptul ca daca pescuiesc pe marginea unei balti unde sunt multi copaci sau vegetatie exista riscul de a rupe varful lansetei, care asa dupa cum stim cu totii este foarte sensibil.

Sfaturi pentru un pescuit linistit

Unele dintre cele mai bune undite sunt cele cu insertie de grafit, dar acestea sunt destul de pacatoase atunci cand discutam despre conditiile meteo.

Daca isi fac aparitia furtuni insotite de descarcari electrice este bine sa abandonam imediat lanseta, deoarece grafitul este un bun conducator de electricitate si ne putem alege cu probleme serioase.

Mare grija si cand pescuim in apropierea stalpilor de inalta tensiune. Nu trebuie sa uitam ce a patit un mare fotbalist ce a atins din greseala firele de tensiune si a fost aproape de moarte.

Cand suntem in drill nu trebuie sa tinem undita mai sus decat manerul, deoarece astfel pierdem din forta si din controlul asupra pestelui. Este important in acest caz sa manuim lanseta numai din maner.

Daca lanseta se agata de obstacolele de pe fundul apei nu trebuie sa tragem in sus folosind spicul. Este suficient sa eliberam firul cat mai mult, sa indreptam lanseta pe axa firului si sa tragem in directia opusa avand pickp-ul mulinetei blocat.

 

 

Navigare în articole